Comunicat de presă

Festivalul de Harpă București, Ediția a II-a
Expoziția de Harpe Salvi – Lyon & Healy

 

Între 28-30 octombrie 2016 Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) organizează a doua ediție a Festivalului de Harpă București (FHB) și, în colaborare cu firmele Salvi Harps și Lyon & Healy, Expoziția de Harpe. Ambele evenimente se vor desfășura la UNMB, iar intrarea va fi liberă.

Festivalul de Harpă București va fi o sărbătoare a harpei și va reuni harpiști din țară și străinătate pentru a celebra trecerea a 125 de ani de la introducerea harpei în România. Dar principalul scop al Festivalului este promovarea mai puternică a harpei în rândul publicului, dorind să o facă cunoscută și să atragă cât mai mulți copii către harpă.

Alături de participanții din România, semnalăm prezența unor interpreți din Grecia, Germania și Republica Moldova.

Punctele de atracție ale FHB sunt următoarele:

1 – Recitalul de Deschidere al FHB de vineri 28 octombrie ora 18, care se va desfășura la sala „George Enescu” și va fi susținut de Viktor Hartobanu. Recitalul său va fi prefațat de un scurt preludiu susținut de Ansamblul de 20 de  Harpe – o altă atracție a FHB.

2 – Tot vineri, la ora 10, va fi deschisă în foyerul sălii de concerte „George Enescu” Expoziția de Harpe Salvi-Lyon & Healy.  Salvi Harps este sponsorul principal al FHB.

3 – Sâmbătă 29 0ctombrie la ora 17 vom avea un Maraton harpistic susținut de câteva dintre cele mai reprezentative harpiste românce de azi: Ioana Nivolescu, Miruna Vidican, Szabo Kinga, Bernadette Sara, dar vom putea asculta și câteva „Tinere speranțe”, elevi și studenți harpiști excepționali, sau vom putea participa la două Master Class oferite de profesorii Viktor și Rita Hartobanu la sala „Lipatti”.

4 – Duminică 30 oct. ora 11 la sala „Enescu” vom asculta  Recitalul de închidere al FHB în interpretarea Mariei Bîldea și Sergiu Nastasa, urmați de Ion Ivan-Roncea și invitații săi. Recitalul va urma Simpozionului Harpa Rediviva, la care vor participa profesori de harpă ce vor dezbate teme stringente, ce vizează prezentul și viitorul harpei în România.

Așadar, vă invităm la Festival și la Expoziția de harpe !  

Veniți cât mai mulți, noi vă vom cânta și încânta !

Informații suplimentare pot fi găsite pe Facebook – pe siturile Asociației Harpiștilor din România, situl Festivalului de Harpă București, pe www.ionivanroncea.ro și la Secretariatul artistic al UNMB, tel. 021.3142637 (Mia Ionescu).

   

Ion Ivan Roncea

Mobil 0724510930 

ionivan@gmail.com